info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Uw bestelling (0)

Er zijn nog geen producten in uw bestelling geplaatst

een goede bedbodem is essentieel

voor een goede ondersteuning van de matras :  een goede matras kan zijn veerkracht en soepelheid enkel benutten als ze goed is ondersteund.  Op een hangmat of al te diep doorzakkende bodem zal ook de matras doorhangen.  Drukken op een veer of een schuim dat niet is ondersteund lukt niet. 

voor een goede ventilatie van de matras :  een goede matras moet heel wat ventileren en de bodem moet dit toelaten en indien mogelijk activeren.  Op een gesloten plank is ventilatie onmogelijk.  Je kiest voor een lattenbodem, spiraal of box met een "open" structuur die voortdurend luchtbeweging mogelijk maakt.

voor een duurzaam en vriendelijk contact met de matras :  een goede matras is afgewerkt met een goed textiel, de hoes of matrastijk met belangrijke eigenschappen.  De bodem mag dit textiel niet beschadigen of slijten. Je box, spiraal of lattenbodem is dan ook zacht, opgerond en duurzaam afgewerkt. 

voor extra comfort  : onze lichaamsvorm, zowel zijdelings als liggend op de rug, heeft een typerende zacht gevormde lijn.  Daarbij gaan de brede schouders, smalle onderrug en bredere heup en bekkenzone een belangrijk uitdaging betekenen.  Als de bodem waarop de matras ligt, dit natuurlijke en rustgevende profiel enigzins kan "voorprogrammeren", dan krijgt onze matras ruimte om precies, daar waar het moet, dieper te kunnen doorbewegen, zonder aan elasticiteit en steun in te boeten.  We gaan makkelijk gaan liggen en ondervinden minder tegendruk, wat een soepele en ontspannen lighouding betekent.  

voor het functioneel comfort :  rechtzitten in bed, makkelijk in- en uitstappen, een relaxpositie voor benen en rug, hellend slapen.... deze comfortsituaties worden mogelijk dankzij een goede verstelbare bedbodem.  Lees meer over het verstelbaar bed

de matras ligt op een lattenbodem

Omdat hij de matras goed ondersteunt en de vorm van ons lichaam prima kan volgen.
Stevige latten in gelaagd hout, gevat in rubberen ophangingen , bewegen mee met ons profiel en bieden de matras alle ruimte om comfortabel te zijn.
Lattenbodems kun je mooi monteren in een bed(kader) of met enkel pootjes eronder lukt het ook perfect.
> klik hier door voor meer info omtrent een lattenbodem

op een spiraal van Auping

Prima combinatie met de pocketveren matras, heel erg duurzaam, creatief verfijnd en makkelijk verstelbaar.
Een sterk metalen kader voorzien van dwarsgespannen staaldraden biedt veerkracht en een dynamisch stevige   ondersteuning. Optimale ventilatie en onderhoudsvriendelijk.
Spiralen kun je leggen in een bed(kader) of op eigen pootstel plaatsen.

> klik hier door voor meer info omtrent een spiraal

op een boxspring

Heel comfortabel, mooi en aangekleed, onmiddellijk een zacht afgewerkt bed in stof of kunstleder.
De kern van metalen pocketveren zorgt voor de steun en ventilatie.
Een boxspring staat op zichzelf als bed, er hoort dus geen bedkader omheen.

> klik hier door voor meer info omtrent een boxspring

montage in uw bed

In uw bestaande of nieuwe bed (kader) kan een lattenbodem of spiraal worden gemonteerd. Soms heb je daarvoor een set middenpoten of extra steun nodig. Lees meer over de montage in een bed.

Een boxspring vervangt ineens je bestaande bed(kader) en bodems.

Voor alle bodems kun je ook opteren voor een verstelbare versie : rechtzitten, verstelling van knieknik of voetendeel. Lees meer hierover.

Gebruik je het bed van 140cm breed als een groot 1persoons,dan is de Auping spiraal en boxspring ook in één breedte van 140cm beschikbaar.  Prima voor dit éénslapers gebruik, anders lig je in het midden van het 140cm brede bed op de hardere midden-combinatie van twee bodems van 70cm !

Let erop, het gaat dan om vrij omvangrijke stukken om in te huizen en/of op etage te brengen.  Ga vooraf na of dit lukt of vraag advies !