info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Uw bestelling (0)

Er zijn nog geen producten in uw bestelling geplaatst

dekbed vullingen

We willen ons een dekbed aanschaffen waaronder we comfortabel, gezond en met het juiste warmtegevoel kunnen slapen. 
Deze eigenschappen realiseren we met een vulling van 


gezellige dons :

 • kan vocht heel goed absorberen, vervoeren en afstaan, optimale isolatie en ventilatie
 • licht (laag vulgewicht voor hoog resultaat) en soepel aanvoelend, grote veerkracht
 • regelmatig even opschudden
 • ook wasbaar in de wasmachine
   

aangename synthetische vezels :

 • wasbaar in de wasmachine
 • anti-huisstofmijt 
 • gunstige prijs/kwaliteitsverhouding
 • zachte en aangename touch


bamboe

 • voor het unieke zomer dekbed
 • sterk in temperatuurregeling en heel ademend
 • neemt wel 4 keer meer vocht op als katoen en heeft een antibacteriële werking
 • dus heel fris en droog aanvoelen

De tijk is het omhulsel van de dekbedvulling.  Dit textiel moet heel dicht zijn om de vulling binnen het dekbed te houden en anderzijds moet deze tijk voldoende ademen om het transpiratievocht te kunnen afvoeren.   Deze kwaliteit is dus ook van groot belang. 

de kwaliteiten van het dekbed

Onze Comfort donsdekbedden zijn gevuld met 90% witte Europese eendendons en 10% Europese eendenveren. Veren en dons zijn natuurlijke materialen die goed isoleren en licht van gewicht zijn.  Dons dekbedden houden u lekker warm en voelen heel luchtig aan.
Het Comfort synthetisch dekbed bestaat uit 100% gerecycleerde polyester vezels (rPET). Dit geeft een goede isolerende en vochtreguleredende werking. Een soepele en egale vulling, ietwat zwaarder aanvoelend dan dons. 

 

De tijken van de Comfort dekbedden bestaan uit biologisch katoen. Deze is gekweekt zonder schadelijke middelen zoals pesticiden.  Beter voor mens en milieu ! 
Bij het synthetisch dekbed is het katoen satijn geweven, wat het heel dicht maakt en heel soepel laat aanvoelen.
Het dekbed dons heeft het Nomite label en is geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. 


Gebruik en duurzaamheid : 
Het Comfort donsdekbed bevat dons, gecertificeerd volgens de Responsible Down Standard CU 833051, waarmee het voldoet aan de strikte eisen van het dierenwelzijn. Daarnaast draagt het het keurmerk Downafresh Greenline waarmee het voldoet aan hoge hygiënische eisen en volledige recycleerbaarheid door het gebruik van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen. 


Specifieke eigenschappen van de dekbedden lees je verder in hun productbeschrijving. 

welke maat voor welke bedbreedte

welke maat dekbed is passend bij mijn bedmaat ?

1-persoonsbed van 90 cm breed - een dekbed van 140 x 200 cm
2-persoonsbed van 140 cm breed - een dekbed van 240 x 220 cm 
2-persoonsbed van 160 cm breed - een dekbed van 240 x 220 cm 
2-persoonsbed van 180 cm breed - een dekbed van 240 x 220 cm of 260 x 220 cm
2-persoonsbed van 200 cm breed - een dekbed van 260 x 220 cm

deze maten dekken de slapers goed af en hebben bij het opgemaakte bed een afhangende hoogte van circa 30cm op beide zijden.   
voor deze maten van het dekbed, hebben we passende dekbedovertrekken.

welk dekbed en warmte moet ik kiezen ?

Veel van onze huizen en slaapkamers hebben een goed klimaat, goede isolatie en ventilatie.  Ook ons buitenklimaat vertoont niet al te hoge schommelingen. 
Een kamer temperatuur van circa 15° is goed om te slapen, alvast in een "droge" omgeving.  Let op een goede vochtigheidsgraad van 55 à 65%.  Meet deze bij voorkeur met een digitale hygrometer zodat je de pieken en dalen tijdens de nacht ook nadien kunt aflezen !   Is er onvoldoende ventilatie in de kamer, laat dan de slaapkamer deur altijd op een kier. 
Hoe knus en warm je in je bed wil gedekt zijn , is verder een erg persoonlijk aanvoelen.  En ja, het kan ook verschillend zijn voor twee partners en daarom is het ook al niet vreemd dat we gaan werken met twee verschillende dekbedden ! 
Een hoger vulgewicht (meer vulling) in je dekbed zal je warmer afdekken, een lager vulgewicht laat je frisser slapen... Let erop, enkel bij dezelfde vulling (dons, syntetische vezels, bamboe..) kun je vulgewichten vergelijken.  Ieder vulling heeft immers zijn eigen isolatiewaarde en daarom precies zal een dons dekbed voor dezelfde isolatiewaarde minder op u wegen.... 
Kom even langs in ons Lettopia en ga even in bed liggen onder deze verschillende dekbedden.  Je voelt al snel wat je voorkeur geniet. 

Onder deze omstandigheden is het best mogelijk dat we prima uitgerust zijn met een dekbed met een warmte klasse "all year".  Dit dekbed gebruiken we dan het ganse jaar door. In de enkele heel warme zomerweken verdwijnt het dan wel even in de kast. Of wie snel koud voelt, kan er in de enkele barre winternachten een gezellig mooie plaid of bedsprei over heen leggen. Prima zo. 

Ben je gevoeliger voor koud en warm, dan kun je extra het dekbed "zomer" aanschaffen.  Met deze warmteklasse kun je je tijdens de warmere periode altijd fris afdekken en in de koudste winterperiode kun je deze koppelen met de "all year" versie en heb je een extra warm dekbed !   Samen noemen we dit een "vier seizoenen" oplossing : lente en herfst (all year), de warmere zomer (zomer) en de koudste winter (zomer + all year).


Voor de warmere zomerperiode houden er heel wat mensen van om dan toch onder het dekbed te blijven liggen.  We kijken dan uit naar een heel fris en droog dekbed.  Daarvoor is er het bijzondere "zomer" extra dekbed gevuld met bamboe
 

kies je gewenste maat :