info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Uw bestelling (0)

Er zijn nog geen producten in uw bestelling geplaatst

één grote matras of twee matrassen naast elkaar ?

Slaapcomfort is erg persoonlijk.  Iedere slaper heeft zijn eigenheid :  gewicht, lichaamsprofiel, lighouding, aanvoelen....  Elk zijn matras op elk zijn bodem is daarom wel een goed uitgangspunt. 

We kiezen alvast voor ieder zijn matras ( = tweedelige of duo matras) :
 • bij belangrijke verschillende fysieke eigenschappen of aanvoelen van de twee partners : relevant verschil in gewicht, profiel, warmtegevoel.... dan kan iedere partner de eigen hardheid van de matras kiezen of het comfort aan zijn eigen aanvoelen aanpassen. 
 • bij verstelbare matrasdragers :  iedere partner kan individueel recht zitten in bed of een lighouding instellen 
Tip : ” Ieder zijn matras” met daar bovenop een gezellige eendelige topper is een prima oplossing om een “gezellig partner comfort” te bereiken. 

Andere argumenten voor de keuze voor twee matrassen : 
 • twee matrassen kun je makkelijk regelmatig van plaats omwisselen, zo wordt de binnenkant van het bed regelmatig de buitenkant.  De gebruiksslijtage zal gelijk evolueren. Prima.
 • twee aparte matrassen zijn gemakkelijker te hanteren bij het omkeren van de matras of bij regelmatige verhuis.

één grote matras als twee matrassen ons storen

Twee partners in een bed houden van de gezelligheid en de nabijheid.  We liggen samen in bed en daarom moeten we ons verlangen aan geborgenheid makkelijk laten aansluiten op ons individueel comfort.  Wanneer een tweedelige matras dit stoort, dan opteren we voor een ééndelige matras. 
In sommige matrastypes kun je twee matraskernen met ieder zijn keuze aan hardheid verpakt krijgen in één hoes.  Een goed compromis. 

Sommige matrastypes (vooral latexmatrassen) kunnen ook een BI-vorm krijgen : het rugdeel wordt op circa 60cm of 90cm gescheiden, de rest van de matras blijft één geheel.  Zo kun je het verstelbare rugdeel ieder voor zich gebruiken, maar blijft een groot stuk van de matras ééndelig. 
 
Bij kleinere bed-breedtematen (140cm en soms 160cm breed) gebruiken beide partners uiteraard makkelijker het midden van het bed en kan de split tussen de twee matrassen ongemakkelijker aanvoelen. 

twee matrassen bij elkaar houden ?

 • bij vlakke beduitvoeringen kun je beide matrassen dekken met een ééndelige matrasbovenbeschermer en een ééndelig hoeslaken.  Ze voelen zo wat aan als één geheel. 
 • tussen de boxspring of lattenbodem en uw matrassen kun je een anti-slip (Box-fix of matras-fix) vilt leggen die de matrassen goed op hun plaats houdt.  Heel wat boxsprings zijn reeds bovenaan voorzien van een antislip spiegel.
 • tweedelige matrassen kunnen voorzien zijn van een rits die zich kan sluiten.  Zo kunnen ze aan elkaar verbonden worden.  Wel opgepast, als je de bodem gaat verstellen, dan moet de rits voldoende los zitten.  Kies voor een goede kwaliteit van rits en indien mogelijk met een rits boven- en onderaan de matras.
 • om de split tussen de twee matrassen te overbruggen, kun je een "matraswig" (love-bridge of pont d'amour genoemd) gebruiken.  Vooral bij matrassen met afristbare tijk (en dus veelal afgerond) kan deze perfect de ontstane wig (V-vorm) dichten. 
 • met een oplegmatras of topper bovenop de twee matrassen schep je het gezellige gevoel van één slaapoppervlak en behoud je de individuele keuze van de matras. Prima !  Lees meer over de argumenten van een topper (top- of oplegmatras). 
 • in een bedomranding :  om de matrassen op hun plaats te houden kun je de lighoogte van de matras best zo instellen dat deze enige cm diep in de bedomranding liggen. 
 • is er geen omranding, dan kun je op uw lattenbodem wellicht zij- en voetbeugels aanbrengen die de matras tegenhouden. 
 • de Auping matrassen liggen bvb steeds vastgeklit op de spiraalbodem of de box, heel praktisch bij duo matrassen ! 
nog vragen ?
nog vragen ?
te warm of te koud in bed ?
te warm of te koud in bed ?
bescherm je matras !
bescherm je matras !