info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Uw bestelling (0)

Er zijn nog geen producten in uw bestelling geplaatst

gebruik

Je nieuwe matras, bed of bedtextiel ga je intens gebruiken, dat is de bedoeling en daarvoor zijn deze ook gemaakt. 
We willen natuurlijk gebruik maken van alle eigenschappen van ons nieuwe slaapcomfort en daarom is het goed om het op een goede manier en in de goede omstandigheden te gaan gebruiken. 


Het bed verplaatsen
Opgelet, wanneer u uw bed wenst te verplaatsen: NOOIT zomaar verslepen, maar zo nodig optillen. Indien nodig (deels) demonteren en daarna verplaatsen. Zo voorkomt u breuk of beschadiging!
Pootjes of middenpoten die bodems met elkaar verbinden staan zoms diep ingedrukt in de vloer. Bij verslepen kan deze schuin komen te staan waardoor hij zijn functie niet meer vervult.
Ga je over tot het verhuizen of verplaatsen van je goede bed, wat veelal inhoudt dat het bed gedemonteerd dient te worden, doe dan beroep op onze hulp-bij-verhuis-service.  We kunnen je adviseren hoe je best te werk gaat of we kunnen in goede omstandigheden de demontage en nieuwe montage gratis voor u verzorgen.  

onderhoud van bed en matras

Ons nieuwe bed, matras, hoofdkussen of bedtextiel hebben een goed en regelmatig onderhoud nodig.  Dit zal hun prestatie en duurzaamheid bepalen. 
Het is dus heel belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden.
Op of bij het product en bij de levering vindt je de specifieke onderhoudsvoorschriften.  Hou dit alles goed bij om later te kunnen raadplegen. 


algemeen onderhoud

Kamerklimaat en luchten
Draag zorg voor een goed kamerklimaat. Verlucht regelmatig de kamer en vermijdt te grote schommelingen in temperatuur en vochtigheid. Te hoge vochtigheid of droogte en ongepaste temperatuur is zeker ongunstig voor een goed slaapcomfort, niet alleen voor de producten, maar ook voor de slaper ! 

Afneembare matrashoes en matrasbeschermer
Heeft uw matras een afneembare hoes, dan kunt u deze regelmatig in open lucht verluchten. Indien nodig en door de fabrikant vermeld, kunt u de hoes ook wassen.  Vermijdt het gebruik van de droogkast, zo gaat de hoes niet krimpen.   Is er een etiket op de matras nog aanwezig met vermelding van de wasvoorschriften, volg deze dan goed op.  Klik hier om meer te lezen over het wassen van de matrashoes.
 
Het is goed om uw matras steeds te beschermen met een makkelijk wasbare “matrasbeschermer”. 
Gebruik enkel goede kwaliteiten bedtextiel (hoeslakens, sloops, dekbed en dekbedovertrekken..) die ventilatie en hygiene versterken. 

Onderhoud van de matras 
Borstelen of licht stofzuigen van de matrashoes is een goed onderhoud.  Niet zwaar stofzuigen (dieptereinigers vermijden) en niet kloppen op de matras.  Stel uw matras nooit onbeschermd bloot aan de zon. 

De matras regelmatig keren of van plaats ruilen
Is uw matras op beide kanten beslaapbaar dan is het goed om uw matras regelmatig te keren. Dit zorgt voor een goede, en gespreide belasting en slijtage.  Lees meer. 

De bodem onderhouden
Uw bodem vraagt weinig onderhoud. Stof afnemen en de beweegbare delen regelmatig laten functioneren is voldoende. Let erop dat de rubberen ophangingen niet al te droog worden, bvb. door invloed van elektrisch verwarmd deken. Indien er een middenpoot is gemonteerd om de bodems te ondersteunen, let er vooral op bij het onderhoud van de vloer (bvb. stofzuigen) dat de poot niet uit zijn loodrechte positie wordt geduwd. 

Nog dit, een goed slaapcomfort kan uw nachtrust bijzonder kwaliteit geven. Echter, nog vele andere factoren bepalen uw slaapkwaliteit. Geef ook aan deze voldoende aandacht, want het goede bed kan niet alleen verantwoordelijk zijn voor een extra goede nachtrust. 

Zonodig kunt u ons altijd contacteren om advies of indien u enige tekortkomingen of slecht functioneren van uw slaapcomfort zou vaststellen.
Bent u tevreden, vertel het aan de anderen! 

naar vakspecialisten

onderhoud van het dekbed en bedtextiel

Je hebt gekozen voor een mooi en kwaliteitsvol dekbedovertrek. Natuurlijk wil je dat je nieuwe aankoop zo lang mogelijk mooi blijft. Van grote invloed hierop is de manier waarop je je bedtextiel wast. 

Uw dekbedovertrek is voorzien van een label waar zijn samenstelling en de wasvoorschriften op staan vermeld. Ga dit altijd even nalezen en pas de voorschriften toe. 

Lees verder onze tips en wasadvies .