info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Uw bestelling (0)

Er zijn nog geen producten in uw bestelling geplaatst

je matras keren en draaien

de matras keren   
de bovenkant wordt onderkant  ( = onderste boven keren)

Uw matras heeft twee kanten, de ene ligt naar boven gericht, de andere ligt tegen de bodem aan.  Als we de matras keren, dan gaan we de kant gaan beslapen die tegen de bodem aan lag. 
< Keren is mogelijk als beide zijden van je matras dezelfde tijk (stof) of hoes afwerking hebben en wanneer beide zijden van de matras een comfortlaag hebben die u hetzelfde comfort laat voelen.  Sommige matrassen hebben bvb een meer soepele zijde ( comfortlaag traagschuim ) en een hardere comfortlaag op de andere zijde.  Keren betekent dan een ander aanvoelen. 
< Keren is nuttig om de slijtage op de tijk (bewegen, transpireren,..)  en de belasting op de comfortlaag te spreiden. 
In een 2p bed betekent dit ook dat de ene partner gaat liggen op de matras helft waarop de andere lag, wat een goede spreiding betekent. 

 
de matras draaien    
hoofdeinde wordt voeteneinde ( = achterste voren draaien)
 
< Draaien is mogelijk als de comfortzones (aangepaste schouderzone, middenzone, ..) symmetrisch in de kern aanwezig zijn.   Is er bvb een speciefieke schouderzone in de matras, dan blijft deze steeds daar waar je je schouder gaat indrukken ! 
< Draaien is nuttig, de zone waar de schouder diep indrukt gaat even rusten ter hoogte van het kuitbeen en omgekeerd = goede gewichts-hervedeling.
 

de matras omwisselen 
Bij een duo-matras, of twee matrassen naast elkaar in een 2p bed, kunnen we gewoon de matrassen even omwisselen van plaats. 

< Omwisselen is mogelijk als beide matrassen dezelfde hardheid (firn, medium..) en eigenschappen hebben.  Let op de positie van een eventuele rits bij duo-matrassen, dan ga je de hoes eventueel niet omwisselen. 
< Omwisselen is nuttig omdat we de druk en slijtage op de matras onder de partners delen, wat een meer gelijke slijtage opbrengt.  Bij het omwisselen wordt de meer belaste binnenkant van het bed, even de rustiger buitenkant. 

ook voor mijn matras ?

De matras is dus keerbaar of draaibaar als het interieur (de kern) en de afwerking symmetrisch is opgebouwd.  Daardoor maakt het immers voor de ligkwaliteit en lighouding niet uit of we op de éne of de andere kant van de matras gaan liggen.
Is het jullie niet meer duidelijk hoe je matras is opgebouwd, dan kunnen we jullie daarbij helpen of dit zo nodig voor jullie snel opzoeken.  Contacteer ons via deze link.

Is jullie matras keerbaar of draaibaar, dan is het nuttig om dit regelmatig ook te doen.   Zo kunnen we voorstellen om dit alvast telkens bij de seizoenswissel te doen, dit is makkelijk op te volgen.
 
Moet je je schuldig voelen als het keren en draaien van je matras je is ontgaan ?
Heb je een goede kwaliteit van matras gekocht, dan is de matras wel zeker is staat om ook een voortdurende belasting op de éne of andere kant te weerstaan. 

Auping matrassen keren we niet, omdat de comfortabele DDPS pocketveren a-symetrisch zijn en dus steeds naar boven gericht zijn. De onderkant van de matras is afgewerkt met de ventilatiebodem, waarlangs de matras sterk kan ventileren, en klit zich vast op de boxspring of spiraal. 

De goede matras is meestal voorzien van opeenvolgende comfortzones met een verschillende hardheid of opbouw voor heup, onderrug, schouders …   Zo kan de matras ons lichaamsprofiel beter volgen. Dat is prima.
In vele gevallen zijn deze zones symmetrisch aangebracht :  de middenzone, de onderrug zone gelijk aan de bovenbeenzone, de schouderzone gelijk aan de kuitzone enz.  Zo bekomt men vijf of zeven zones in het totaal, dus symmetrisch vanuit het midden van de matras vertrekkend.  Deze matras kun je dus beslapen in beide richtingen en dus draaien van kop naar voet.  
Is de aangepaste schouderzone specifiek en enkel aanwezig in het bovendeel van je matras (bvb de Maestro en Vivo matras van Auping), dan ga je de matras niet draaien.  Dit zou immers uw lighouding verstoren.  
 
 

 
tijdig uw hoofdkussen vernieuwen !
tijdig uw hoofdkussen vernieuwen !
wanneer vernieuw ik mijn matras ?
wanneer vernieuw ik mijn matras ?
te warm of te koud in bed ?
te warm of te koud in bed ?
een goede matras beschermer
een goede matras beschermer