info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Uw bestelling (0)

Er zijn nog geen producten in uw bestelling geplaatst

we zoeken in de matras steun en veerkracht


die ons, samen met de bodem, in een zeer goede lighouding brengt, makkelijk laat bewegen, een prima drukervaring aanbiedt en goed ventileert.
In ons bed gaat ons lichaam rusten en herstellen. Ons bed neemt het dus even van ons over om ons lichaam in een goede en gezonde houding te behouden. 

Veerkracht kan het contact met de stevige ondersteuning zacht laten aanvoelen en soepel bewegen behouden. Denk aan de veerkracht van de luchtzool van je sportschoenen, of de aangename veerkracht van de sportvloer... 
Of je kiest voor een pocketveren matras of voor een matras met een volledige schuimkern (lees over deze keuze verder op deze pagina), kies een voldoende kwaliteit. 


ontdek !
hoe de matras een stevige ondersteuning en soepele veerkracht combineert :

 

de matrashoes is belangrijk


om samen met de matraskern een gezonde slaapomgeving aan te bieden :
voor de klimaatregeling, fris en droog in warme nachten, gezellig verwarmend als het koud is...
voor een goed aanvoelen en soepelheid...
voor een duurzame sterkte en kwaliteit in het lange gebruik..
voor een gezond en makkelijk onderhoud. 
Leer nog wat meer over de matrashoes ?

 

hoe je matras kiezen


We zijn zo mooi van elkaar verschillend, in gewicht, lengte, profiel, beweging... en daarom is het boeiend en verrassend om de voor u passende matras te vinden
Dit lukt best na de materialen en mogelijkheden te verkennen, de matrassen en gebruikte onderdelen te voelen, te ervaren door erop te gaan liggen en met elkaar te vergelijken.  Wij hebben heel wat ervaring en kennis verzameld. Een goed gesprek is verrijkend en we kunnen u helpen om de informatie toe te passen in een voor u goed advies en keuze.  Welkom in het Lettopia, de wondere wereld van goed slapen !

Je kunt heel je heel doeltreffend informeren en je matras vinden aan de hand van je stijl en je gebruik.  Ben je een heel dynamisch en sportief persoon, heeft je lichaam wat meer rust en verzorging nodig, heb je een kwestbare rug of gaat het om een matras voor de logeerkamer ? 
We maakten enkele concepten voor u klaar : 

wat is nu een goede matras ?


Je lichaam moet zich in een een goede houding in de matras neerleggen en makkelijk kunnen bewegen. De matras moet het klimaat in bed goed kunnen regelen, niet te warm, niet te koud en met goede ventilatie zodat we steeds droog en fris kunnen slapen. Zijn goede hygiënische eigenschappen en de prima mogelijkheden voor een goed onderhoud zorgen voor een steeds gezonde omgeving. 

De matras biedt een zeer goede drukverdeling om pijnlijke drukpunten te vermijden.  Ons lichaam kan ontspannen en herstellen van de dag.  
We verlangen dat de matras deze eigenschappen duurzaam kan aanbieden en steeds rekening houdt met de individuele slaper, met zijn fysieke eigenschappen als gewicht, lengte, profiel en beweging... vandaag en morgen...

De matras moet goed en ventilerend ondersteund worden.  Ga je voor voldoende matraskwaliteit en draag je zorg voor een juist combinatie met de bodem, dan heb je een goed bed

 

een schuim of pocketveren matras, hoe kiezen ?


je lichaam en je slaapstijl : 
Iedere slaper heeft zijn eigen lichaamskenmerken en ook zijn eigen stijl bij het slapen.  We zijn makkelijke slapers, korte slapers, lange slapers.....  Lichtere types die graag erg gezellig in de matras liggen, houden dan wellicht van een soepele natuurlatex.  Pijnlijke ruggen, spieren of gewrichten kunnen uitnodigen naar een traagschuim comfort.  Stevig gebouwde personen voelen zich beter ondersteund op een hardere pocketveren matras of sportieve types slapen bij voorkeur op een goed volgende matras op strakke bodem.   Durf jezelf even te typeren en probeer je te herkennen in de matrasconcepten. Het lukt je vast om houvast te vinden, laat je hierbij adviseren ( neem contact op of kom langs ) en het resultaat is prima ! 

je ervaring : 
Slaap je reeds jaren goed op een bepaald matrastype, dan is dit alvast een goede leidraad.
Stel je echter vast dat je lighouding niet zo goed is op de matras, of dat je het al te snel warm krijgt, of dat je moeilijk beweegt in bed..... dan zijn dit redenen om je even te laten inspireren door andere matrastypes ! 
je beste keuze is heel persoonlijk geinspireerd.  Let er daarom op om ervaringen van anderen steeds naar uw karakter en persoon te vertalen.

juiste combinatie met je bodem : 
Bij belasting zullen de pocketveren optimaal presteren, als zij op een volle ondersteunende bodem liggen.  Ideaal zijn de stevige boxspring of spiraal die de matras een continue en ventilerende ondersteuning bieden.  Combineer je de pocketveren matras op een lattenbodem, ga dan zijn stevigheid na en let op vodoende draagvlak voor de matras. 

Kwaliteitsvolle pocketveren matrassen met een comfortlaag van stevig schuim met voldoende dikte (bvb de Urban Pocket matrassen) combineren zich makkelijk op alle stevige bodems en zijn uitermate geschikt om je oude matras te vervangen op je bestaande bodem. 

Een latex matras heeft heel wat massa en gedraagt zich prima op de flexiebele lattenbodem of stevige boxspring.
De koudschuimmatras gedraagt zich ietwat stabieler op een boxspring dan op een lattenbodem.
De Auping pocketveren matrassen liggen steeds optimaal op de Auping spiraal of  Auping boxspring. 

 

de matras topper


De topper is een heel aangename comfortlaag die we op onze matras(sen) leggen.  
De kern van de topper is een schuim (latex, polyurethaan, traagschuim..) met eigenschappen die ons soepel en veerkrachtig laat neerliggen.  Dikte en schuimmaterialen kunnen verschillen naar onze eigen keuze. De topper heeft zijn eigen hoes rondom deze schuimkern en is daarmee visueel en in gebruik een "mini" matras. Deze hoes is mede belangrijk voor de klimaatregeling en hygiene. 

De topper is
  • een deel van ons nieuw slaapsysteem als hij origineel in het concept samenwerkt en samengaat met de onderliggende matras, of
  • een latere aanvulling op onze matras als een verhoging of verbetering van ons ligcomfort, of  
  • een heel goede toepassing om ieder zijn hardheid van matras te kunnen kiezen en met de ééndelige topper er bovenop toch het gezellige gevoelen van één grote matras te hebben en de "split" tussen de matrassen niet zo streng aan te voelen. 

Lees hier verder meer over de topper, zijn kwaliteiten en argumentaties in gebruik.  
 

matras + bodem = ons slaapsysteemBen je aan vervanging toe van zowel je matras en je bodem, dan neem je de gelegenheid om de optimale combinatie matras met bodem op te zoeken.   Het ontwerp van de matras (bvb aangepaste zones voor schouder en heup) worden dan ook optimaal doorgewerkt in de bodem of omgekeerd.  Een prima ventilerende matras ligt zeker beter op een bodem die ook aan ventilatie veel aandacht besteedt... een matras met veel aandacht voor ons profiel, combineert best met een bodem die dit versterkt...
klik hier door naar onze selectie slaapsystemen

snel zoeken naar de matras die je kent


Soms weet je van vrienden of familie, uit redactie of aanbevelingen, uit referenties of ervaring welk product of merk je voorkeur kan wegdragen.  Je zoekt dan op merken of productnamen :

leren over en je laten inspireren :