nl
X

Er zijn nog geen producten in uw bestelling geplaatst

de matras topper ?


Een oplegmatras is een prima onderdeel van of een aanvulling op je slaapsysteem. Deze topper wordt bovenop de matras gelegd en is opgebouwd uit een kern en een hoes. Hierbij kunnen verschillende materialen gebruikt worden wat specifieke eigenschappen geeft : stevig HR schuim, zachte latex of visco-elastisch schuim dat erg drukverdelend is.


Waarom een topper gebruiken ?

  • extra comfort naar eigen keuze : je kiest je eigen topper comfort los van de stevigheid van de matras
  • je verlengt de levensduur van de matras : de topper neemt de voornaamste hygienische en contact slijtage op zich. Je kunt de topper wat vroeger dan de matras(sen) vervangen, zo hou je het comfort op een hoog peil.  
  • op een combinatie van twee matrassen kun je één grote topper leggen.  Zo wordt het gezelliger liggen dicht in het midden van het bed en behoudt je de mogelijkheid om ieder zijn matras te kiezen naar hardheid en aanvoelen.  Enkel bij niet verstelbare bedbodems natuurlijk, of je kunt dan gebruik maken van de splittopper (enkel bovenaan ingesneden)
  • het bed opmaken wordt heel makkelijk door enkel de topmatras op te dekken
  • de topper kun je makkelijk keren en luchten door hem van het bed te halen en in open lucht of in de vensteropening te hangen
  • ieder zijn eigen topper kiezen,  betekent dat iedere partner volgens zijn aanvoelen kan kiezen (warmte ervaring, hardheid...)

welke topper kiezen


Als je bij de aankoop van je nieuwe bed kiest voor de combinatie van een matras met topper, dan bepaal je ineens het comfort dat voor jou het best aanvoelt. Je vergelijkt het liggen op "matras met topper" met elkaar. De topper heeft in deze combinaties de functie van comfortlaag, zoals die ook "inside" de matras kan aangebracht zijn.  

Ga je voor een topper om het liggen op de matras die je in gebruik hebt te verbeteren, dan hou je best rekening met je bestaande matras :  hoe oud is deze matras, gaat het om een pocketveren of schuimkern, hoe is de matras afgewerkt...  Probeer goed in beeld te brengen wat je wil verbeteren aan je aanvoelen of lighouding.  We kunnen je dan goed adviseren welk type topper voor u best geschikt is. 
Opgelet, een matras met te weinig ondersteuning of een oudere matras waarbij kuilvorming voorkomt kun je niet corrigeren met een topper. Dat is een verloren inspanning. Een topper is alleen doeltreffend als de matras waarop je die legt nog voldoende ondersteuning biedt. 

Is het vooral de bedoeling om de comfortlaag van je matras te verbeteren, dan is de latexkern heel dynamisch en ontspannend.  Daarbij is de Pulse Latex (zoals in de Auping toppers) de meest bijzondere ervaring : erg drukverdelend, stevig en aangenaam soepel ondersteunend.  Ook de kern van visco-elastisch schuim (traagschuim) is geroemd om zijn drukverlagend effect.
De kern HR schuim ( polyurethaan schuim met hoge elesticiteit - high resilience) biedt een comfortabel stevige ondersteuning aan en is budgetvriendelijk.  

Let op de kwaliteit van de topperhoes (zoals de matrashoes), want dit is je eerste contact, waarvan we veel verwachten aan ventilatie en gezonde klimaatregeling.   Standaard of in optie zijn deze hoezen ook afritsbaar om te luchten of te wassen.

 

hoe maak je je bed met topper op ?


Je kunt makkelijk en handig de topper apart opmaken. Je trekt er een passend hoeslaken over.  Neem het hoeslaken voldoende ruim of rekbaar zodat de topper mooi uitgestrekt blijft liggen. 

Als je matras is gestoffeerd, in de stof van de boxspring bvb, dan kan dit een zeer mooi effect geven. 
Heeft je matras een neutrale matrashoes, dan kun je een zelfde hoeslaken als over de topper er over heen doen. Dan vormt het een mooi geheel !
Met een extra hoog hoeslaken (hoge hoeken) kun je je matras en topper ook in één geheel opdekken. 


Je kunt de oplegmatras voorzien van een matras-bovenbeschermer. Deze matras-bovenbeschermer kan een passende hoekhoogte hebben voor de hoogte van de oplegmatras. De onderliggende matrassen worden niet rechtstreeks beslapen en hebben dan geen matras-bovenbeschermer van doen.

 

TIP


Toppers bestaan uit zachtere schuim materialen, precies om extra comfort te bieden. 
Het is normaal dat de topper zich zal aanpassen aan uw lichaam en zijn slaaphouding.  Het is dus ok als de topper je lichaamsafdruk vertoont.
Het is aangeraden om de topper regelmatig op te schudden of te keren.