info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Uw bestelling (0)

Er zijn nog geen producten in uw bestelling geplaatst

de matras soft, medium of firm ?


We adviseren steeds een matras met een aangename veerkracht, met een hoog vermogen om zich aan te passen aan ons lichaam en een prima lighouding te ondersteunen.  We noemen dit een komformantisch bed :  het biedt comfort en het mag ons gezellig en romantisch ontspannen. 

Je hebt de keuze gemaakt voor een goede matras en dat is prima.  Maar we zijn niet allen gelijk in gewicht, lichaamsprofiel, ervaring.... Daarom zijn deze matrassen verkrijgbaar in verschillende mate van stevigheid of hardheid. 
Het spreekt voor zich dat de weerstand van de matras voor een slaper van hoog gewicht niet gelijk kan zijn aan deze van de matras die een licht-gewicht slaper goed moet ondersteunen.   
Dit heeft vooral ook te maken met de duurzaamheid, de termijn waarover we verlangen dat de matras zijn werk prima uitvoert.  


De matras die je verkiest is meestal beschikbaar in een zachte, medium of stevige (en extra stevige) versie.
De keuze in deze "hardheid" is persoonlijk en afhankelijk van
  • het gewicht van de slaper :  hoe hoger het gewicht, hoe steviger de matras mag gebouwd zijn, logisch.
  • de lengte :  een groot persoon zal de last op de matras meer verdelen over de matras, dan een kleine slaper. 
  • de slaaphouding :  wie zich liggend heel klein en bol maakt , belast zijn matras meer geconcentreerd en heeft baat aan een steviger matras die hij regelmatig kan draaien.
  • de voorkeur : je houdt van een stevig contact of je verdraagt enkel een zachte ondersteuning...
  • de vorm en samenwerking met je spiraal, lattenbodem of boxspring !
Deze hardheid hoeft niets af te doen van de soepelheid van de matras, zijn comformiteit of capaciteit om zich aan het profiel en de beweging van de slaper aan te passen. Een matras met een beperkte materiaal inhoud, ga je eerder in een hardere versie kiezen, een matras met een stevige of intensere materiaal opbouw laat je makkelijker toe om een zachtere en aangenamere versie te kiezen.

In het Lettopia kun je rustig gaan liggen op je gekozen matrastype, in de diverse hardheden. Neem er je tijd voor, zo kun je ze goed vergelijken. Je moet je gewoon goed voelen op je matras en laat je begeleiden door een goed gesprek en advies.

Eenmaal je gaat slapen op je nieuwe matras, mag je niet al te snel gaan oordelen over de gekozen hardheid.  Je hebt immers nog je ervaring met je oude matras in je geheugen.  En dat is niet de juiste referentie, je nieuwe matras wil precies meer veerkracht en ondersteuning aanbieden ! 
Dus rustig even wennen aan je nieuwe matras en laat je matras zich ook aan u aanpassen...   Na enkele weken kun je al opmerken hoe de zachte comfort materialen zich aan uw lighouding aanpassen.  En dat is goed. 
En wellicht ga je op je nieuwe matras een betere lighouding aannemen.  Ook weer goed, maar ook dat is even wennen. 


Geniet er gewoon van om een goedslaper te worden.
En blijkt uw keuze in hardheid van de matras toch vatbaar voor verbetering, neem gerust contact op 
1 GROTE OF 2 MATRASSEN ?
1 GROTE OF 2 MATRASSEN ?
HOE MOET IK GOED LIGGEN ?
HOE MOET IK GOED LIGGEN ?
BELANG VAN DE BODEM ?
BELANG VAN DE BODEM ?
WAT JE NOG WILT WETEN ?
WAT JE NOG WILT WETEN ?