de aangename veerkracht van een pocketveren kern

Reeds lange tijd worden metalen veren gebruikt in de opbouw van de matras. De eerste veren waren vrij groot van diameter en hadden een X vorm (bi-conisch) met een smalle middenzone.  Deze matrassen voelden hard en koel aan, maar corrigeerden de doorzakkende bedbodems van toen.  Later werden de "eindloze" veren toegepast.  Alle veren werden aan elkaar verbonden en werkten als één geheel samen. 

Actueel worden de pocketveren in de matrassen toegepast.  De matraskern is een verzameling van veren, ieder verpakt in een textielzakje (zakjesveren), die onderling licht aan elkaar verlijmd worden zodat ze één geheel vormen, maar ieder op zich kunnen blijven bewegen zonder elkaar erg te beinvloeden.  Dit geeft aan de matras een hoge veerkracht en vooral een heel goede punt-elasticiteit of comformiteit : het vermogen om ons profiel goed op te volgen in alle bewegingen en ons lichaam in een goede lighouding te ondersteunen. 

Ventilatie is een sterk punt in dit concept.  In de verenkern is immers veel lucht aanwezig. De opgewarmde of vochtige lucht die we in de matras opbouwen, kan snel worden vervangen door droge en frisse lucht. Prima ! De comfortlagen van schuim , boven en onder de kern, en de borders op zij van de kern zullen ook heel luchtdoorlatend zijn om deze ventilatie te optimaliseren. 

Het is ons vak en onze passie
om bezig te zijn met een voor jullie goed bed !