nl
X

Er zijn nog geen producten in uw bestelling geplaatst

makkelijk in- en uitstappen

Willen we zonder al te veel fysieke inspanning in of uit ons bed stappen, dan is deze instaphoogte best niet te laag.  Hebben we een instaphoogte van 55 à 65 cm dan moeten we ons zelf niet uit bed tillen, maar kunnen we zoals we van op een stoel rechtkomen, ons uit het bed glijden.  Ook bij het instappen wachten dan geen verrassingen en kunnen we op de juiste plaats instappen.

De instaphoogte van het bed is de optelling van de hoogte van het bedkader of het pootstel, de hoogte van de bodem en de hoogte van de matras. 
We houden er rekening mee dat wanneer we op de matras gaan zitten, deze door haar soepelheid nog wat gaat inzakken en de zithoogte dus verlaagt.
Grotere personen kiezen voor een nog hogere instaphoogte, kleinere personen opteren voor een lagere instaphoogte. 

Het rugdeel van ons bed rechtzetten, maakt het in- en uitstappen heel wat makkelijker.  We komen dan eerst in zitstand en stappen uit, of we gaan eerste zitten en dan liggen.  

Heel wat bedden zijn verkrijgbaar met verschillende instaphoogtes. Een prima voorbeeld is het Auronde en Original bed van Auping.  

rechtzitten in bed en andere verstelbaarheden

Kunnen we het rugdeel van ons bed rechtzetten voor we instappen, dan is dit ook alvast een zeer goede instaphulp, en omgekeerd een ideale uitstaphulp.

We gaan niet enkel naar bed om te slapen, maar ook om tijdens de dag het lichaam even wat te laten rusten, een dutje tussendoor, te relaxen of om te herstellen. 
Dan is het bijzonder welgekomen dat we in ons bed het rugdeel makkelijk kunnen rechten om wat zittend of hellend in bed te rusten. Zo kunnen we makkelijker een boek of krant lezen, tv kijken, met anderen spreken, een kleine maaltijd nemen....

Ook het voetendeel in de hoogte kunnen verstellen en daarbij de voeten wat hoger laten rusten, is ontspannend en hulpvaardig bij zware voeten of spataderen. 
De knieknik brengt in ruglig onze knie wat omhoog wat de druk op de wervelkolom verlicht en ruimte geeft om te herstellen.
Ook voor het inslapen is deze toestand heel ontspannend en bereid het ons voor op een goede nachtrust.

I meer over deze verstelbaarheden I

makkelijk verplaatsen en onderhouden

Een stevig en duurzaam bed laat het verplaatsen, demonteren en monteren makkelijk toe. Dat is goed. 

Is er voldoende vrije ruimte tussen vloer en bed, dan kunnen we makkelijk en doeltreffend onderhoud plegen onder en rondom het bed. We kunnen ook zonder beperking dicht aan het bed komen te staan.

De matras is bij voorkeur voorzien van een hygienisch gezonde tijk, die afritsbaar is om te luchten of eventueel te wassen. Of voorzie de matras van een passende matrasverbeteraar die de matras beschermt voor bevuiling en vocht, of ook extra ventilatie en drukverdeling aanbiedt. 

Tip :  let erop dat aansluitingen van motoren en kabels naar stroom en bedieningen niet al te veel in de weg komen te liggen bij onderhoud en het in-en uitstappen. 
Een bediening met RF (radio frekwentie) vermijdt bvb een kabelverbinding.

hoog-laag bed voor verzorging

Hebben we wat extra verzorging nodig terwijl we in bed liggen, denk aan het bezoek van de kinesist..., dan is het heel functioneel als ons bed ook in de hoogte verstelbaar is.  Dan brengen we ons op de hoogte waarop de kine of verpleger ons verzorgt, wat heel wat comfortabeler en doeltreffender werkt. 

Deze hoog-laag verstelling maakt het u ook mogelijk om je bed in helling te plaatsen, waarbij je bvb met de voeten en benen lager gaat liggen en het bovenlichaam wat hoger of omgekeerd.  Dit brengt wat extra comfort bij bvb een moeilijk maagtoestand of andere herstel houdingen. 

ontdek meer hierover

beste afmetingen voor je bed

Willen we comfortabel tijd doorbrengen in bed, goed bewegen, in en uitstappen en ons laten verzorgen, dan is de afmeting van 90 cm breed per persoon ideaal. 
De lengte van ons bed nemen we bij voorkeur met 20 cm meer dan onze lichaamslengte. 

Het tweepersoonsbed bestaat dan bij voorkeur uit 2 bedden van 90 cm. Voor het makkelijk opmaken kunnen deze mogelijks uit elkaar schuiven. 
Ook de bedbreedte van 160 cm ( 2 x 80 cm) kan bij plaatsgebrek reeds voldoende zijn. 
De bedbreedte van 120cm is royaal voor één persoon.

accessoires

een nachttafeltje op passende hoogte - een bedpapegaai - passende verlichting bij het bed