nl
X

Er zijn nog geen producten in uw bestelling geplaatst

wasadvies voor je dekbedovertrek


Best de eerste maal  het beddengoed wassen met vloeibaar wasmiddel waarbij u de dosering afstemt op de doseringsinstructie voor de vervuilde was. Dit om eventueel overtollige kleurstoffen  te verwijderen.  Het is aangeraden om bij deze eerste wasbeurt uw beddengoed separaat te wassen.

Stop uw dekbedovertrek en slopen altijd binnenste buiten in de wasmachine, zo blijft de kleur beter behouden en voorkom je dat de kleuren vaal worden.

Let op dat er niet meer dan 2,5 à 3 kg in uw wasmachine zit. In de praktijk betekent dit 2 éénpersoonsovertrekken of 1 tweepersoons met bijhorende kussenslopen.

Gebruik bij voorkeur vloeibare wasmiddel. Vermijd het gebruik van optische bleekmiddelen. Was donkere kleuren bij voorkeur apart en met een vloeibaar wasmiddel voor donkere of gekleurde was. Gebruik niet teveel wasmiddel om witte strepen en vlekken te voorkomen.

Maakt u gebruik van uitgestelde start, zet de wasbol dan rechtop en zorg ervoor dat deze tijdens de wachttijd niet om zal vallen.
Kies voor een kreukherstellend programma of fijnwas programma bij satijn.

Het bedtextiel is meestal geschikt om tot 60°C gewassen te worden. Wij adviseren echter te wassen op 40°C, dit is immers ook beter voor het milieu. Kleurrijke dekbedovertrekken dienen de eerste keren gewassen te worden op 60°C om de kleuren te fixeren.

Probeer de natte was niet te lang in de wasmachine te laten zitten, dit voorkomt dat je dekbedovertrek teveel gaat kreuken.
Wanneer je de mogelijkheid hebt, kun je je dekbedovertrek het best laten drogen aan de waslijn. Zo bekomt u het mooiste resultaat en hoeft u minder te strijken. Droog uw dekbedovertrek binnenste buiten.
Indien u gebruik maakt van een droogtrommel, gebruik dan een antikreuk programma gedurende een korte tijd en op een lage droogtemperatuur.

 
Wij wensen u veel plezier met uw aangekochte bedtextiel.
Slaap lekker!